mvg i litterär gestaltning

Havet ger mig inre ro,
Och spänning.
I sanden sjunker min börda,
Försvinner.
Allt är ett stillat brus.
Salt i luften,
Och vind i kläderna.
Stenen vid vattnets bryn,
Är min frizon.
Hal. Och kall.
Speglar mitt inre rum.
Här kan mina tankar gro,
Och försvinna.
Inom mig inbringa frihet.
Dån i hörselgångar,
Och inre energi.
Lugn puls.
Mörkt. Och fritt.
Min plats finns längs havets bryn,
Ensamvarg.
ljuvlig saffranskaka
Smet:
200 g smör
0.5 g saffran
1 sockerbit
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 apelsin, rivet skal och saft
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Topping:
100 g smält smör avsvalnat
100 g philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 citron rivet skal och saft
Garnering:
riven choklad
Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret till kakan och låt det svalna något. Stöt saffranet tillsammans med sockerbiten i en mortel. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffran, grädde, smör, apelsinskal och apelsinsaft. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Vispa samman alla ingredienserna till toppingen till en luftig smet. Bred smeten över kakan och strö över hyvlad choklad. Låt stå kallt till servering.
BAKA OCH NJUT
200 g smör
0.5 g saffran
1 sockerbit
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 apelsin, rivet skal och saft
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Topping:
100 g smält smör avsvalnat
100 g philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 citron rivet skal och saft
Garnering:
riven choklad
Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret till kakan och låt det svalna något. Stöt saffranet tillsammans med sockerbiten i en mortel. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffran, grädde, smör, apelsinskal och apelsinsaft. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Vispa samman alla ingredienserna till toppingen till en luftig smet. Bred smeten över kakan och strö över hyvlad choklad. Låt stå kallt till servering.
BAKA OCH NJUT