ljuvlig saffranskaka

Smet:
200 g smör
0.5 g saffran
1 sockerbit
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 apelsin, rivet skal och saft
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Topping:
100 g smält smör avsvalnat
100 g philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 citron rivet skal och saft

Garnering:
riven choklad

Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Smält smöret till kakan och låt det svalna något. Stöt saffranet tillsammans med sockerbiten i en mortel. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt saffran, grädde, smör, apelsinskal och apelsinsaft. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan kallna. Vispa samman alla ingredienserna till toppingen till en luftig smet. Bred smeten över kakan och strö över hyvlad choklad. Låt stå kallt till servering.
BAKA OCH NJUT

Kommentarer
Postat av: Emma

Ja va kul :)

2011-01-09 @ 18:31:28
URL: http://emmaskogmyr.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0